Maandag

Timetable WDZestig Maandag

Avondprogramma feesttent

19.00 uur Tent open met huis-DJ Nico Spaubek Entreekaarten:
€ 10,-

Klik hier
voor tickets
20.00 - 20.20 uur De Herringbiessere
20.20 - 21.20 uur Wir Sind Spitze! (set 1)
21.20 - 22.00 uur Caro (Helene Fischer Tribute)
22.15 - 23.15 uur Domstürmer
23.15 - 23.45 uur Erwin
23.45 - 00.45 uur Wir Sind Spitze! (set 2)
01.30 uur Einde WDZestigWir Sind Spitze!

Energiek, verrassend en enig in zijn soort! Zo is deze powerband uit de Zuid-Limbugse heuvels eigenlijk nog het best te omschrijven. Gooi de beste volksmuziek, dance, schlagers en de nieuwste hits samen in je cocktailshaker en je krijgt de unieke Wir sind SPITZE! Flavour! Tijdens hun concerten word je meegezogen in een interactieve show waarin humoristische acts zich in hoog tempo afwisselen met hun eigen mash-up brouwsels voorzien van dikke blazers en een vingervlugge accordeon. Natuurlijk mogen ook de Wir sind SPITZE! Dumpert Hits “Hey Rosie" en “Hey Kathy" niet ontbreken, en doordat deze 5 mannen zelf al jaren met hun poten in de muzikale modder staan, weten ze precies wat hun publiek op dat moment wil meemaken, waardoor geen enkel optreden hetzelfde is!

Domstürmer

Hun "trainingskamp" ligt in het zuiden van Keulen. Hier componeren, produceren, organiseren, plannen, verfijnen en creëren de Domstürmer nieuwe dingen. Genre-gewijs grenzeloos, met een gevoel voor luide en rustige klanken, spontaniteit en humor, weten ze duizenden 'jecke' in een arena te inspireren, maar ook een kleiner publiek in de meer intieme setting van hun concert - bijvoorbeeld unplugged in een kerk.

De 'Stürmis' zingen bij voorkeur in het Kölsch over het leven met al zijn valkuilen en deugden. Energiek zoals in "Mir Sin Jekumme" en "Minge Wääch". Melancholisch als in "Verjess Nie" en "Op De Jode Ahle Zigg". Sfeerverhogend als in "Mach Dein Ding", hymnisch als in "Meine Liebe, Meine Stadt, Mein Verein" of ironisch als in "Hollywood" en "Ohne Dom, Ohne Rhing, Ohne Sunnesching". DOMSTüRMER zijn luid en wild, rustig en gevoelig en tussendoor "Naturbeklopp".

Caro (Helene Fischer Tribute)

Caro noemt zichzelf de Helene Fischer dubbelganger. Dat wil zeggen dat ze meer is dan een imitator. Ze is niet alleen een lookalike van Helene Fischer, maar ze komt met haar stem ook dicht bij het origineel. Caro is een volbloed muzikant met een diploma in de muziekwetenschap. Ze zingt dan ook 100% live, met hoogwaardige achtergrondmuziek. Daarbij heeft ze een fantastische podiumpresence, waarbij ze een garderobe in Helene-stijl draagt. Door de energieke en bedwelmende podiumshow heb je het gevoel alsof je echt bij Helene Fischer staat!

Erwin

Het is allemaal begonnen toen Erwin nog op de basisschool zat. Zijn moeder hoorde hem al van ver aankomen. Altijd zingend of fluitend op weg naar huis. Hij was als kind al een echt gangmakertje. Thuis aangekomen ging de radio meteen aan en Erwin zong uit volle borst met alle soorten muziek mee. Zijn moeder vroeg hem herhaaldelijk om iets rustiger te zingen omdat zij bang was dat anders de buren gingen klagen. Van kinds af aan had hij eigenlijk al geen microfoon nodig. Dat gangmaken deed hij niet alleen thuis maar ook in de nodige horecagelegenheden waar hij in de weekenden vertoefde. Inmiddels is Erwin een van de bekendste Limburgse zangers en hij stond al een aantal keer in de WDZ-kantine met memorabele optredens. Het kan dan ook niet anders dan dat de tent op de WDZestig Maandag afgebroken wordt dankzij Erwin.

Herringbiessere

Uit eigen dorp staan de Herringbiessere op de WDZestig Maandag op het podium. De uit Bocholtz afkomstige zanggroep bestaat uit Harry van der Meulen, Henk Coerver, Remond Schmitz en het muzikaal brein Piet Godschalk. De Herringbiessere scoorden meerdere grote regionale hits. Met liedjes als 'Leefde, sjpass en moeziek', 'Durf tse leave' en 'Deep in mien hats' won de groep meerdere malen de Bocholtzer Schlaager Arena en het Parksjtad Leedjes Konkoer en werden halve finale- en finaleplaatsen van het LVK behaald.